تمیز کردن مبلمان
همان قدر که هنگام خرید مبلمان زیبایی و کیفیت آن اهمیت دارد تمیز نگه داشتن آن نیز باید برای ما اهمیت داشته باشد زیرا تمیزی پارچه مبلمان حس نو بودن را القا می کند و اگر در کنار مراقبت و تمیز نگه داشتن مبل، از نظر فنی تشک ها و پشتی نشست نکنند، شکستگی در پایه و دسته مبل ایجاد نشود، پارچه ها روی تشک های مبلمان گشاد نشوند و به تعمیر مبل نیاز نباشد به راحتی می توانید تا 15 سال مبلمانتان را نو، سالم و زیبا نگه دارید و دغدغه تعمیر یا خرید مبل نو نداشته باشید. یکی از راه هایی که خیال ما را از تمیزی مبلمان تا حد زیادی راحت می کند دوخت کاور یا پیراهن مبلمان هست که تا حد زیادی همه ی نگرانی ما را بابت کثیفی، دوده، لکه آب میوه رفع می کند اما اگر علاقه ای به استفاده از کاور مبلمان ندارید و می خواهید تمام و کمال از زیبایی مبلمانتان لذت ببرید باید کمی بیشتر به تمیز نگه داشتن مبلمان توجه کنید و راه های از بین بردن لکه ها و شستشوی مبلمان را مطالعه کنید و به کار بگیرید. تمیز نگه داشتن مبلمان راحتی به مراتب سخت تر از مبلمان استیل هست زیرا از مبل استیل به ندرت و تنها در مواقعی که مهمان داریم استفاده می کنیم درحالیکه ساعت های طولانی در روز روی مبل راحتی مینشینیم، تلویزیون نگاه می کنیم در همین حین چای و میوه می خوریم یا حتی گاهی روی آن چرتی هم می زنیم بنابراین احتمال کثیف شدن آن به مراتب بیشتر هست.
جهت تمیز کردن مبل به نکات زیر دقت کنید:
گرد و غبارها و ذرات را جارو برقی کنید:
تشک های دوبل مبلمان را که کنار بگذارید در بین درزهای تشک ها خرده های شیرینی و ذراتی که حتی نمی دانید چی هستند ریخته شده تا حدی که قبل از برداشتن تشک ها تصورش را نمی کنید این خرده ها به آنجا نفوذ کرده باشند. این خرده ها و ذرات را می توانید با جارو جمع کنید و بعد از سری مخصوص مبلمان که همه ی جارو برقی ها دارند استفاده کنید و همه ی قسمت های مبلمان را جارو بکشید این کار باعث می شود گرد و غبارهایی هم که ممکن هست رویه پارچه مبلمان نشسته باشند پاک شوند.
استفاده از سرکه سفید:
این ماده یک انتخاب خوب برای از بین بردن لکههای سطحی است، اما نباید از یاد برد که برای بهتر تمیز کردن و نابودی صد درصدی لکهها باید از یک صابون و یا یک مایع لکه بر شیمیایی (شامپو فرش) استفاده کرد. یکی از معایب استفاده از سرکه این است که وقتی از آن استفاده میکنید، باید پنجرهها را باز کنید تا بوی حاصل از سرکه از فضای داخلی خانه خارج شود.
استفاده از پودر بچه، دستمال مرطوب بچه:
شاید استفاده از دستمال مرطوب بچه یک روش خلاقانه برای نابودی لکههای روی اثاثیه منزل باشدچون بسیار لطیف هستند و در حین استفاده به اثاثیه منزل آسیبی وارد نمیکنند. .این در حالی است که رطوبت داخل این دستمالها باعث نرم شدن لکهها شده و کار جدا سازی آنها را آسانتر میکند. پودر بچه از ذرات بسیار ریزی ساخته شدهاند که توانایی زیادی برای جذب مایعات دارند از این رو می توان برای پاک کردن لکه های روغن از روی مبل نیز استفاده کرد در این روش باید مقداری پودر بچه را روی لکه بریزید و یک صبح تا شب صبر کنید تا تمام روغن را جذب کند.بعد با استفاده از جاروبرقی پودر بچه را جمع کنید.و با دستمال نم دار تمیز روی آن بکشید.
استفاده از شامپو فرش :
کافیست یک تکه اسفنج یا دستمال تمیز را با آب خالی خیس کنید سپس آب آن را گرفته در حدی که چکه نکند و مقداری شامپو فرش بر روی دستمال بریزید و آن را به همه جای دستمال آغشته کنید و به آرامی روی سطح مبل بکشید. صبرکنید تا سطح کاملا" خشک شود. اگر هنوز هم نشانه ای از کثیفی روی مبل هست اجازه دهید کامل خشک شود و یک روز بعد همین کار را انجام دهید خواهید دید که به سادگی لکه ها پاک می شوند.
نکته: برخی جهت تمیز کردن ابتدا مقداری آب داخل ظرف می ریزند و سپس شامپو فرش را داخل آن ریخته و دستمال را وارد این ظرف می کنند و سپس به مبل می کشند که این کار اشتباه است چرا که آب خاصیت تمیز کنندگی ندارد و در این حالت با نفوذ آب به داخل مبل باعث پس دادن زرداب و افت اسفنج می شود.
محلول های پاک کننده لکه و کثیفی پارچه مبلمان:
در آخر به طور خلاصه چند محلول پاک کننده لکه و کثیفی پارچه ی مبلمان را به ترتیب قدرت پاک کنندگی از ضعیف به قوی برای شما نام می بریم:
- سرکه و جوش شیرین
- سرکه، جوش شیرین و مایع شوینده
- سرکه سفید و مایع شوینده
- سرکه سفید، جوش شیرین و مایع شوینده
- نوشابه و پودر لباسشویی برای لکه های روغنی
نحوه استفاده:
در4 مورد اول هر کدام از مواد را به میزان دو قاشق غذاخوری در دو لیوان آب گرم بریزید و با هم مخلوط کنید، دستمال (بهتر است دستمال ماییکروفایبر باشد) را درون محلول قرار دهید و سپس مبلمانتان را تمیز کنید.اما روش آخر نوشابه و پودر شوینده که مخصوص لکه های روغن است در سه مرحله انجام میشود.
مرحله اول : یک پارچه تمیز را در نوشابه خیس کنید و با آن روی لکه روغن ضریه بزنید تا نرم شود سعی کنید فقط روی لکه بزنید و قسمت های دیگر را کثیف نکنید.
مرحله دوم : کمی پودر لباس را در آب گرم حل کنید و خوب بهم بزنید تا کف کند و با مسواک کف را روی لکه بکشید تا کامل تمیز شود.
مرحله سوم : با یک ظرف آب گرم و یک دستمال تمیز باقیمانده کف را از روی مبل پاک کتید و صبر کنید تا خشک شود.
اول با محلول های ضعیف تر شروع کنید و چنانچه لکه ها پاک نشدند مایع شوینده قوی تر را امتحان کنید.

***نکته بسیارمهم: این محلول های شوینده را برای احتیاط بیشتر روی قسمت کوچکی از مبل که در دیدرس نیست امتحان کنید و اگر جواب مثبت گرفتید برای قسمت های دیگر استفاده کنید. احتمال بسیار کمی هست که لکه ای باشد که با این محلول های پاک کننده از بین نرود.
اگر مبلمانتان را سال های زیادی است که در اتاق نشیمن دارید و تا به حال هیچ کاور یا پیراهن مبلی نداشته اند به مرور زمان دوده و کثیفی به بافت پارچه ی مبل شما نفوذ کرده است که شاید تمیز کردن پارچه ی مبل ها با محلولهای پاک کننده به تنهایی نتواند دوده و کثیفی چند ساله را از بافت پارچه خارج کند در این حالت بهتر است از مراکزی که شستشوی مبلمان را به صورت حرفه ای انجام می دهند کمک بگیرید.
مراقبت از چوب مبلمان:
تا اینجا تمام راه های مراقبت از مبلمان متوجه پارچه رو مبلی بوده است در حالیکه به همان نسبت که به تمیزی و مراقبت از پارچه مبل اهمیت می دهید باید به چوب مبلمان هم توجه کنید و از قرار دادن لوازم و وسایل تیز، خیس و با حرات بالا روی چوب مبلمان و میزها خودداری کنید و برای مراقبت و رسیدگی بهتر هر 6 ماه یکبار بعد از گردگیری چوب مبلمانتان را واکس بزنید.
مبلمان اثاثیه ی با ارزشی در منزل است، مایه آسایش و راحتی ماست و به خانه ما رنگ و لعاب زیبایی می بخشد بنابراین بهتر است تا جایی که می توانیم نسبت به تمیزی و نگهداری صحیح آن اهمیت دهیم.