چه نکاتی را در خرید مبل یا تعمیر مبل
باید رعایت کنیم؟
گاهی پیش می آید که عزیزانی ما با پشیمانی زیاد از انتخاب پارچه، رنگ مبلمان و حتی مدل مبلمانشان به ما مراجعه می کنند و با وجود اینکه هنوز مدت زمان زیادی از خرید مبلمانشان نگذشته می خواهند پارچه و رنگ مبل را تغییر دهند تا به نوعی بتوانند آن را دوست داشته باشند.
اما چرا بعد از خرید پشیمان شده اند؟
آنها مبل و پارچه را دیدند و پسندیده اند پس چرا این حس پشیمانی ایجاد می شود؟ دلیل این است که اکنون مبلشان در خانه فرسنگ ها با چیزی که در ذهن تصور می کردند متفاوت شده است این اتفاق نه تنها هنگام خرید مبلمان رخ می دهد حتی بعد از انتخاب پارچه جدید بعد از تعمیر مبلمان هم پیش می آید.
متاسفانه انتخاب اشتباه درخرید مبلمان به سادگی خرید یک لباس اشتباه قابل جبران نیست چون هزینه و زمان زیادی برای آن صرف کرده ایم وقابل برگشت به نمایشگاه مبلمان یا تعویض با مبل دیگری نیست و به راحتی نمی توانیم تغییری در آن ایجاد کنیم تا مطابق سلیقه ما شود. اما تا حد زیادی به دوستانی که در انتخابشان دچار اشتباه شده اند می توانیم حق بدهیم به دلیل اینکه مگر هر کدام از ما چندین بار تجربه ی خرید مبلمان یا انتخاب پارچه ی مبل داریم ؟؟ قطعا برای خیلی از ما تنها یک الی دو بار پیش می آید بنابراین در کاری که تجربه ی زیادی نداریم خطا امکان پذیرهست.
خیلی مواقع اشتباه در خرید مبلمان، انتخاب پارچه یا رنگ مبلمان ممکن هست به دلایل زیر رخ دهد:
- تصور دقیق و درستی از سلیقه ی خود نداریم و نمی دانیم چه مدل مبل و پارچه ای را برای سال ها می توانیم دوست داشته باشیم و از آن خسته نشویم یا مطمئن نیستیم بعد از خرید، مبل خود را با مبل های فامیل، دوست و آشنا از لحاظ زیبایی مقایسه می کنیم یا نه
- نیازهای خودمان را از مبلی که می خواهیم بخریم نمی شناسیم. ممکن است مبلمانی که خریده ایم برای دو ساعت روی آن نشستن و تلویزیون دیدن مناسب نباشد و این عدم حس راحتی ما را اذیت کند.
- پیش فرضی که از انتخاب مبلمان و پارچه ی مبل داریم با نتیجه ی کار مغایرت پیدا می کند. گاهی پارچه ی مبلمانی را در پارچه فروشی دوست داریم اما زمانی که آن پارچه روی مبلمان کشیده می شود جلوه ای متفاوت پیدا می کند که ممکن هست با آنچه ما دیده ایم و پسندیده ایم متفاوت باشد. برای مثال یکی از مشتریانی که برای تعویض پارچه مبل به ما مراجعه کرده بودند در ابتدا پارچه ای زرشکی از پارچه فروشی انتخاب کرده بودند اما بعد از رویه کوبی پارچه ی زرشکی آنها تبدیل به قرمز شده بود تا جایی که مبل خود را در نگاه اول نشناخته بودند البته این اختلاف رنگ به این دلیل هست که وقتی پارچه روی مبل کشیده می شود به مراتب رنگ آن روشن تر می شود و متاسفانه مشتری ما این نکته را نمی دانستند و راهنمایی خاصی هم در این مورد نداشتند. یکی دیگر از مشتریان پارچه ی گلداری انتخاب کرده بودند که وقتی پارچه ی کشیده شده را روی تمام ست مبلمانشان دیده اند به شدت از دیدن 9 عدد مبل گلدار کنار هم جا خوردند و احساس شلوغی بسیار می کردند قطعا یک متر پارچه ی گلدار با 9 عدد مبل گلدار کنار هم تصویر متفاوتی دارد، این ها نکاتی است که باید به دقت به آنها توجه کرد.
- گاهی مبلمانی که خریده ایم با استایل خانه و دیگر وسایل همخوانی ندارد و وصله ی ناجور است. مبلمان مدرن قطعا کنار پرده های کلاسیک والان دار شکل عجیبی خواهد داشت.
- دیدن یک مبل در یک نمایشگاه مبلمان در فضایی بزرگ با سقف های بلند و نورپردازی حرفه ای کاملا با دیدن آن در اتاق نشیمن 20 متری متفاوت است پس تنها به دیدن و پسندیدن یک مبل در نمایشگاه بسنده نکنید فضای لازم برای قرار دادن مبلمان را تخمین بزنید حتی جای هر کدام از مبل ها را برای خود مشخص کنید تا چیزی را از قلم نیندازید و ببینید آیا فضای ممکن را در اختیار دارید یا مبل ها زیاد از حد نزدیک به هم قرار هست چیده شوند.
- این نکته برای دوستانی است که قصد تعمیر مبل دارند، همه ی ما به یک اندازه در برابر تغییرانعطاف پذیر نیستیم و خیلی از ما در برابر تغییر وتحول گارد می گیریم حتی ممکن هست حس اضطراب و پریشانی به ما دست دهد اما چرا به این نکته اشاره کردیم؟ حدود 10 الی 15 سال هست که مبلمانتان را با یک پارچه و رنگ چوب دیده اید و به آن عادت کرده اید حالا که وقت تغییر پارچه یا احتمالا تغییر رنگ چوب رسیده قطعا برای عزیزانی که در برابر تغییر مقاومت دارند این تغییر دوچندان سخت هست، مبلمان با آن رنگ و پارچه برای شما آشنا و خاطره انگیز هست و برای مثال تغییر از رنگ آبی درباری به قهوه ای برایتان حداقل تا چند ماه قابل هضم نیست و با هر بار نگاه کردن به مبل حس غریبگی می کنید. طبق تجربه، توصیه ما این هست که اگر جز دسته ای هستید که به آن اشاره کردیم دوباره به سراغ انتخاب پارچه ای مشابه با پارچه ی قبل خود بروید و دور ریسک کردن را خط قرمز بکشید بارها به ما ثابت شده است که مشتریان محتاط ما نتوانستند از طرح، رنگ یا سبک پارچه ی قبلی زیاد فاصله بگیرند حتی اگر چنین ریسکی کردند از انتخاب خود و نتیجه کار راضی نبودند.
راه حل برای به حداقل رساندن اشتباه ها در خرید مبل و تعمیرمبل چیست؟
تا می توانید برای دیدن مبل های مختلف زمان و انرژی بگذارید، مغازه های مبل فروشی متعددی را در مراکز مختلف مبلمان در سطح شهر خود ببینید به یک بازار مبل بسنده نکنید( این روزها با وجود فضای مجازی و سایت های مبلمان کار شما بسیار راحت تر شده و بخش عظیمی از این جستجو می تواند به صورت آنلاین صورت گیرد). بعد از دیدن نمونه مبل های مختلف باید بتوانید استایل و سبک مورد علاقه تان را مشخص کنید و به تصمیماتی اینچنینی رسیده باشید:
- مبل استیلی دوست دارم که منبت های زیاد نداشته باشه و پرکار نباشه چیزی شبیه به مبل فرانسوی می پسندم
- مبل راحتی مدل چستر دوست دارم، مبل های تک نفره اش هم حتما کویین باشه
- پارچه مخمل می خوام حتما هم پشتی های مبل باید لمسه بشه
- رنگ چوب مبلمان فقط گردویی باید باشه
- برای پارچه مبل راحتی فقط چرم پارچه مد نظرم هست
این ها مثال هایی بود تا به شما این منظور را بهتر برسانیم که بعد از دیدن مبل های بسیار فاکتور و معیارهایی برای انتخاب مبل باید برای خود معین کنید و طبق همان فاکتورها پیش بروید و به انتخاب نهایی خود نزدیک شوید. زمانی که مبلی را پسندیدید بعد از چند روز برای بار دوم آن مبل را مشاهده کنید و ببینید آیا همان نظر بار اول را نسبت به آن دارید یا الان متوجه نکاتی شده اید که باعث شده به اندازه بار اول آن را دوست نداشته باشید، این روند در انتخاب پارچه مبل هم صدق می کند.
مبلمان اثاثیه ای نیست که ما یک یا دو سال یکبارعوض کنیم بنابراین بهتر است زمان، انرژی و وسواس لازم برای خرید خود بگذاریم و نکاتی که گفته شد را لحاظ کنیم تا احتمال هر گونه اشتباه در خرید یا تعمیر مبل را به صفر نزدیک کنیم.